Site icon Malta Haber

Ella Portelli, Miss Universe Malta 2023 tacının sahibi oldu

Ella Portelli, Miss Universe Malta 2023 tacını giyerek ülkeyi temsil etme hakkını kazandı. St Julian’s kökenli 25 yaşındaki bir iç mimar olan Ella Portelli, Floriana’dan Julia Cluett ve San Gwann’dan Ntombi Malinga’yı geride bırakarak bu prestijli unvana layık görüldü.

Yarışmada farklı bölgeleri temsil eden 25 yarışmacı yer aldı. Son 16, mayo ve gece kıyafetleriyle sahneye çıkarak jüri önünde boy gösterdi ve daha sonra sadece 6 finalist kaldı. Ardından sahnede soruları yanıtladılar ve jüri üyeleri son üç finalist arasından seçim yaptı. Ella Portelli, final turundaki başarısıyla tacın sahibi oldu.

Aynı zamanda oyun endüstrisinde çalışan Portelli, popüler bir kazanan olarak dikkat çekti ve diğer yarışmacılar tarafından “Miss Congeniality” unvanını kazanmak için oylanan isim oldu.

Ella Portelli’yi tacını takması için taçlandıran isim ise geçtiğimiz yıl Malta’yı temsil eden ve uluslararası düzeyde bir unvan kazanan ilk Maltalı yarışmacı olan Maxine Formosa Gruppetta oldu. Formosa Gruppetta, Miss Congeniality unvanını New Orleans etkinliğinde kazanmıştı.

Bu yılki Miss Universe yarışması El Salvador’da düzenlenecek ve 95 ülkenin katılacağı büyük bir etkinlik olacak.

Miss Universe Malta yarışması, Alan J. Darmanin tarafından organize edildi ve TVM’de canlı olarak yayınlandı. Ayrıca Miss Universe YouTube kanalında da yayınlanarak uluslararası izleyicilere ulaştı. Malta, resmi uluslararası kanalda yayınlanan ulusal seçim şovuna sahip olan ilk ülke olarak öne çıktı.

Exit mobile version