Site icon Malta Haber

Erdoğan müjdeyi verdi! Bosna Hersek’e kimlikle seyahat dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri derinleştirmek amacıyla önemli adımlar atılacağını belirtti. Erdoğan, ticaret hacmi hedeflerini de açıklayarak, “Bu yılın sonunda ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Ancak bu rakamı yeterli bulmuyoruz. Karşılıklı ticaretin artırılması için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Kimlikle Seyahat Mümkün Olacak

Saraybosna-Belgrad Otoyolu’nun yapımına da değinen Erdoğan, projenin hızla tamamlanması konusundaki temennisini Bosna Hersek yetkilileriyle paylaştığını belirtti. Erdoğan, Bosna Hersek’in kalkınmasına yönelik enerji ve altyapı projelerine destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Bu yılın ilk 7 ayında Bosna Hersek’i ziyaret eden turistler arasında Türk vatandaşları ilk sırada yer aldı. Bu bizi memnun etti. Yakın zamanda imzalanacak anlaşma ile kimlikle seyahat imkânı sağlayarak halklarımız arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Askeri İşbirliği ve FETÖ ile Mücadele Gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri ve güvenlik alanındaki işbirliğinin de gündemlerinde olduğunu vurguladı. Özellikle savunma sanayisine yönelik işbirliğinin nasıl geliştirileceğini Bosna Hersek yetkilileriyle değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, FETÖ ile ortak mücadeledeki beklentilerini de dile getirdi.

Kaynak: Haberler

Exit mobile version