24.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 23, 2024
spot_img
spot_img

Estetik Bağımlılığı Sonu Oldu: Silikon Verilmeyince Yüzüne Yağ Enjekte Etti

Güney Koreli eski model Hang Mioku, estetik bağımlılığı nedeniyle yüzünde geri dönüşü olmayan hasara yol açtı. Doktorların daha fazla estetik işlem yapmayı reddetmesi üzerine kendi yöntemlerini deneyen Hang, yüzüne yemeklik yağ enjekte ederek korkunç sonuçlarla karşılaştı.

İlk olarak karaborsadan temin ettiği bir şişe silikonu yüzüne enjekte eden Mioku, ardından yemeklik yağ kullanarak güzellik takıntısına devam etti. Bu işlem sonrasında yüzü şişti ve kalıcı yara izleri oluştu.

Mioku’nun durumu Kore televizyonunda geniş yankı buldu. İzleyiciler, kadının yeniden ameliyat olması için gerekli masrafları karşılamak üzere bağış kampanyası başlattı. İlk 10 ameliyatta doktorlar, Mioku’nun yüzünden 60 gram, boynundan ise 200 gram silikon, yağ ve diğer yabancı maddeleri çıkardı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Mioku’nun yüzü eski haline dönemedi.

Estetik bağımlılığına 28 yaşında Japonya’da başlayan Mioku, yıllar boyunca cildinin pürüzsüz ve yumuşak olması konusunda ısrarcı oldu. Ancak yüzünde belirgin deformasyonlar başlayınca doktorlar artık ona yardım etmeyi reddetti.

Bu üzücü hikaye yeni değil ama son zamanda estetik müdahalelerin kontrolsüzce yapılmasının ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Maalesef dünyanın bir çok yerinde buna benzer hikayeler fazlasıyla artmaya başladı.

Kaynak: Habertürk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz