Site icon Malta Haber

Fgura’dan bir sanat öğretmeni, 12 yaşındaki bir öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu için meslekten men edildi.

Geçen yıl şubat ayında en az bir öğrencisine sanat derslerinde cinsel tacizde bulunmaktan hapis cezasına çarptırılan Agius, cezaya itiraz etti, ancak temyiz mahkemesi cezasını reddetti ve iki yıllık etkili hapis cezasını bir yargıcın onayıyla onayladı.

55 yaşındaki öğretmenin öğretmenlik yetkisi Eğitim Bakanı Clifton Grima tarafından geri alındı ve adı cinsel suçlular kaydına eklendi.

Agius, öğrencisinin, çalıştığı okuldaki stüdyosunda sanat dersleri aldığı sırada cinsel taciz suçundan suçlu bulunmuştu.

Mahkeme, adamın adının yayınlanmasına ilişkin bir yasağa yapılan talebi reddetti. Ancak devlet okulu adı ve kurbanın adının yayınlanması yasaklandı.

Yargıç Claire Stafrace Zammit, öğrencinin annesinin polise bir rapor vermesi ve polis Ceza Soruşturma Dairesi’nin soruşturmaya başlamasının ardından bir araştırmacı yargıç önünde ifade verdiğini duydu.

Kız, 2018’in ortalarına doğru, tam olarak Paskalya tatillerinden önce, sanat öğretmeniyle birlikte bir tuval projesi üzerinde çalıştığını, bu projenin Malta cumhurbaşkanına yönelik olduğunu söyledi.

Öğretmenin, tamamlamazlarsa bu durumun son notlarını etkileyeceğini ve isteseler okuldaki sanat stüdyosuna gelip ücretsiz derslerde bitirebileceklerini söylediğini ifade etti.

Kız, ücretsiz bir derse sahip olduğunu ve sanat odasına gittiğinde kapının kilitli olduğunu fark ettiğini ve Agius’un kapıyı onun için açtığını ve ardında kilitleyerek başkalarının girmesini engellediğini söyledi.

Kız, Agius’un arkasında durduğu ve ona karşı uygunsuz şekilde dokunmaya ve kendini ona bastırmaya başladığı büyük bir sanat masasının önünde durduğunu ifade etti. Kız, kendisinin rahatsız olduğunu gösterdiğini ve uzaklaştığını söyledi.

Olayın ardından ailesiyle tatile çıktığında bir filmde yaşlı bir adamın genç bir kadınla dans etmesini görünce ağlayarak ne olduğunu açıkladı.

Annesi bir polis raporu verdi, bu da soruşturmacıların özel sanat okulunun öğrencilerinden 50’den fazlasını çağırmasına neden oldu.

Agius, öğrencilerine özel dersler verdiği Agius Sanat Stüdyosu’nda yaşanan olaylarla ilgili ayrı bir suçlamayla karşı karşıya. Soruşturmayı Savcı John Spiteri yürüttü.


Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version