21.9 C
Malta
Cumartesi, Eylül 21, 2024
spot_img
spot_img

Fransa’da Havalimanında El Konulan Eşyalar Geri Alınabiliyor!

Fransa’da havalimanlarında güvenlik kontrolünden geçerken el konulan eşyalar geri alınabiliyor. Uçuş güvenliği gereği yasaklı olan eşyalar, yolcuların talebiyle imha edilmeden önce depolanıyor. Peki, sizin de eşyalarınıza hiç el konuldu mu?

Her yıl Fransa’daki havalimanlarında binlerce yolcunun eşyalarına el konuluyor. Güvenlik sebebiyle bıçaklar, tırnak makasları ve 100 mililitreden fazla sıvı içeren ürünler uçakta taşınması yasaklanan eşyalar arasında yer alıyor. Bu eşyalar, kontrol sırasında toplanarak depolarda saklanıyor. Ancak birçok yolcunun bilmediği bir detay var: El konulan bu eşyalar, 21 gün içerisinde geri alınabiliyor.

El Konulan Eşyalar Nasıl Geri Alınır?

Eşyalarınıza el konulduysa, 21 gün içerisinde iki seçenekle geri almanız mümkün: Ya havalimanındaki depoya bizzat giderek ya da evinize kargo ile teslim edilmesini talep ederek eşyalarınızı geri alabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde havalimanında bırakılan eşyalarınız kaybolmadan size ulaşabiliyor.

Bağışlanıyor ya da İade Ediliyor

Paris Charles-de-Gaulle Havalimanı, sadece 2017 yılında 14 tondan fazla izinsiz eşyaya el koydu. Bu eşyaların sahiplerine iade edilebilmesi için La Poste ile iş birliği yapan havalimanı, eşyaları geri göndermeye çalışıyor. Nice Havaalanı ise bu eşyaların bir kısmını Restos du Cœur gibi yardım kuruluşlarına bağışlayarak değerlendiriyor.

Fransa’da seyahat edenler için önemli bir hatırlatma: Eğer güvenlik kontrolünde eşyanıza el konulursa, hemen pes etmeyin. 21 gün içinde eşyalarınıza geri kavuşabilirsiniz.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz