23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Fransa’da Kurallara Uymayan Çöp Atanlar Sosyal Medyada İfşa Edilecek!

Fransa’nın Béziers şehri, yasa dışı çöp atanlara karşı sert tedbirler almaya başladı. Belediye Başkanı Robert Ménard’ın açıkladığı yeni karara göre, kurallara uygun çöp atmayanlar sosyal medyada ifşa edilecek. Bu radikal adım, çevre kirliliğini önlemek amacıyla atıldı. Yasa dışı çöp atmanın para cezası ise 1.500 Euro’dan başlayıp 75.000 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Tekrar eden vakalarda ise hapis cezası öngörülüyor.

Mobil Kameralarla Denetim ve Sosyal Medyada İfşa

Şehirde, büyük atıkları kamuya açık alanlara ya da doğaya atanları tespit etmek amacıyla mobil kameralar yerleştirildi. Kameralar, yasa dışı çöp atan kişileri kaydettikten sonra bu görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor. Belediye Başkanı Ménard, gerekirse suçluların kimlik bilgilerinin de açıklanabileceğini belirterek bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.

Ağır Para ve Hapis Cezaları

Fransa genelinde yasa dışı çöp atma, ciddi bir sorun haline geldi. Her yıl yaklaşık 1 milyon ton geri dönüştürülmemiş atık terk ediliyor, bu da çevreye büyük zarar veriyor. Yasa dışı çöp atma fiili, 1.500 Euro’dan başlayan ve 75.000 Euro’ya kadar çıkan ağır para cezalarıyla cezalandırılıyor. Suçun tekrarı durumunda ise hapis cezası uygulanabiliyor.

Halkın Desteği Artıyor

Béziers halkı, belediyenin bu sıkı önlemlerini büyük ölçüde destekliyor. Sosyal medya üzerinden birçok vatandaş, alınan kararların çevre bilincini artıracağına dair olumlu yorumlar yapıyor. Yetkililer ise uygulamanın caydırıcı olmasını ve halkın çevreye daha duyarlı davranmasını bekliyor.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz