31.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 12, 2024
spot_img
spot_img

Glitch Festival’e 14 Bin Müziksever Akın Edecek

Malta’nın en büyük elektronik müzik etkinliği Glitch Festival, yedinci yılında kapılarını açmaya hazırlanırken 14 bin turist ağırlaması bekleniyor.

DJ Mag tarafından dünyanın en iyi 100 festivali arasında gösterilen Glitch Festival, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya ve Avustralya dahil 70’ten fazla ülkeden müzikseverleri kendine çekiyor. Festivale sadece Avustralya’dan 2 bin kişinin katılması bekleniyor.

13 Ağustos Salı günü Valletta Ditch’te bir partiyle başlayacak festivalin ana etkinlikleri 14 ve 15 Ağustos’ta Gianpula’da gerçekleşecek. Festival 16 Ağustos’ta tekne partileri ve Gianpula’daki kapanış partisiyle sona erecek.

Organizatörler Karl Attard ve Kevin Ellul, bu yıl prodüksiyona yapılan yatırımlar sayesinde daha da iyi bir deneyim vaat ediyor. “Bu yılki yatırım, atmosferi ve genel deneyimi bir üst seviyeye taşıyacak” dediler.

Festivalde aralarında horsegiirL, Job Jobse, Kaiser, 999999999 ve Pablo Bozzi gibi uluslararası isimlerin de bulunduğu 80’den fazla sanatçı sahne alacak. INVERTED, Matte, STK ve YAZMIN gibi yerel yetenekler de performans sergileyecek.

Festivalin öne çıkan noktalarından biri de çevrimiçi müzik yayıncısı Boiler Room ile yapılan işbirliği. Boiler Room, bir sahneye ev sahipliği yaparak dünya çapındaki hayranlara canlı performansları izleme şansı sunacak.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo, bu tür etkinliklerin ekonomik etkisini vurgulayarak, festivale katılan turistlerin, özellikle Avustralya gibi uzak yerlerden gelenlerin daha fazla harcama eğiliminde olduğunu belirtti.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz