20.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Gozo’da Kasap Dükkanı Köpek ve Kedi Etiyle Sosis Yapıyor İddiası? Sağlık Bakanlığı Soruşturuyor!

Malta’da sosyal medyada, Gozo adasındaki bir kasap dükkanının sosis yapımında kedi ve köpek eti kullandığı iddiası üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Facebook’ta hızla yayılan paylaşımlarda, söz konusu kasap dükkanının hasta hayvan barınaklarından topladığı kedi ve köpek etlerini sosis yapımında kullandığı ve bu sosisleri tüketen kişilerin hastalandığı öne sürüldü.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, sosyal medya paylaşımlarının yetkililere iletilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Gazetenin ulaştığı bilgiler doğrultusunda, şu ana kadar söz konusu sosisleri tüketen vatandaşların hastalık şikayetiyle yetkililere başvurup başvurmadığı teyit edilemedi.

Facebook’taki paylaşımlardan birinde, adı açıklanmayan bir kullanıcı söz konusu kasap dükkanından aldığı sosisleri tükettikten sonra gıda zehirlenmesi yaşadığını belirtti. Aynı paylaşımda, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin dükkana yaptıkları denetimde “iğrenç kanıtlar” bulduğu iddia edildi.

Hayvan Hakları Komiseri Alison Bezzina, Gerald Fenech isimli kullanıcının paylaşımına yorum bırakarak “Bu söylenti haftalardır ortalıkta dolaşıyor. Elinizde bunu kanıtlayacak somut bir delil varsa lütfen benimle [[email protected]] adresinden iletişime geçin. Şimdilik sadece bir söylenti gibi görünüyor ve böyle bir durumda harekete geçmek veya baskı uygulamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz