28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Gurbetçi Sezonunda Sınır Kapılarında Hızlı Geçiş İçin Tedbirler Artırıldı

Milyonlarca gurbetçinin yaz izinlerini Türkiye’de geçirmek üzere yola çıkmasıyla birlikte, Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kapılarında yoğunluk yaşanmaması ve geçişlerin hızlanması için kapsamlı tedbirler alındığını duyurdu.

Edirne Sınır Kapıları Gurbetçileri Bekliyor

Edirne Valiliği’nde düzenlenen asayiş toplantısında konuşan Vali Sezer, Edirne’deki dört sınır kapısında da gurbetçi hareketliliğinin başladığını ve önümüzdeki 5 ay boyunca devam edeceğini belirtti. Sezer, “Gurbetçilerimizin ülkemize sağlıklı ve hızlı bir şekilde giriş yapabilmeleri için tüm hazırlıkları tamamladık. Ticaret Bakanlığı’nın personel takviyesi ve emniyet birimlerinin görevlendirmeleriyle sınır kapılarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Geçişler Hızlanacak, Yoğunluk Azalacak

Vali Sezer, alınan tedbirlerle gurbetçilerin hiçbir sıkıntı yaşamadan memleketlerine ulaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Ayrıca, Avrupa’ya açılan sınır kapılarında bu yılın ilk 5 ayında geçen yıla göre yolcu trafiğinde yüzde 15, araç trafiğinde ise yüzde 10 artış yaşandığını belirterek, gurbetçi sezonuyla birlikte bu sayıların daha da yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: artıgerçek

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz