Site icon Malta Haber

Gżira’daki Enemalta Trafo Merkezi’nde Yangın! Binlerce Abone Elektriksiz Kaldı

Pazartesi öğleden sonra Gżira’daki bir Enemalta trafo merkezinde çıkan yangın, binlerce müşterinin elektriksiz kalmasına ve yakınlardaki bir dairenin tahliye edilmesine neden oldu.

Triq Sir Patrick Stuart’ta meydana gelen olay, son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileriyle birlikte Malta’nın elektrik dağıtım şebekesinin stabilitesi hakkında yeniden endişelere yol açtı.

Enemalta, yaptığı Facebook açıklamasında, yangının özel bir apartman dairesinde bulunan bir trafo merkezinde saat 13:00 sıralarında başladığını doğruladı. Şirket, olayın başlangıçta bölgedeki yaklaşık 3.276 müşteriyi etkilediğini bildirdi.

“Enemalta, bir saatten kısa sürede evlerin ve iş yerlerinin çoğuna elektriği geri verdi ve şu anda bu trafo merkezine doğrudan bağlı olan 309 müşteri elektriksiz kaldı” denildi açıklamada.

Şirket, gerekli onarımlar tamamlanana kadar geçici olarak alternatif bir elektrik kaynağı sağlamak için çalışıyor.

Polis, saat 13:10 sıralarında yangın ihbarı aldı ve ilk çağrılar, konutların altındaki garajların yandığını gösterdi. Sivil Savunma Departmanı (CPD) olay yerine hızla müdahale etti ve 10-15 dakika içinde yetkililer yangının kontrol altında olduğunu doğruladı.

Önlem olarak, trafo merkezinin üstündeki dairelerden bir kişi tahliye edildi. Enemalta, olay nedeniyle yaralanma bildirimi olmadığını doğruladı.

Enemalta’nın açıklamasında yangının nedeni belirtilmese de, şirket teknik ekiplerinin Sivil Savunma Departmanına yardım etmek ve gerekli onarımlar için hazırlıklara başlamak üzere olay yerine gittiğini belirtti.

Kaynak: Newsbook Malta

Exit mobile version