31.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 10, 2024
spot_img
spot_img

Hatice Akbaş’tan Tarihi Gümüş Madalya!

Paris 2024 Olimpiyatları’nda boks kadınlar 54 kiloda gümüş madalya kazanan Hatice Akbaş, ilk olimpiyat tecrübesinde büyük bir başarıya imza attı.

Roland-Garros’ta oynanan final müsabakasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akbaş, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdığı için hem mutlu hem de gururlu olduğunu ifade etti.

“İlk Olimpiyatımda Final Oynadım, Büyük Bir Başarı”

Akbaş, “İçim biraz buruk olsa da ilk olimpiyatımda final oynadım, bu büyük bir başarı. Babamla birlikte çok emek verdik. Bu madalya, 2028 Los Angeles’taki altın madalyanın habercisi olacak” şeklinde konuştu.

“Türk Kadın Boksu Büyük Başarılara İmza Attı”

Finaldeki heyecanın performansını etkilediğini belirten Akbaş, Türk kadın boksunun büyük başarılara imza attığını vurguladı. Tokyo’daki iki madalyanın ardından üçüncü madalyayı getirdiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Hedef 2028 Los Angeles’ta Altın Madalya

Akbaş, Paris’i çok sevdiğini ve Olimpiyat Köyü’ndeki atmosferin kendisini motive ettiğini belirterek, 2028 Los Angeles’ta da aynı atmosferi yaşamayı umduğunu söyledi. Finaldeki rakibiyle ilk kez karşılaştığını ve rövanşı almak istediğini ifade etti.

AA

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz