30.9 C
Malta
Cumartesi, Eylül 7, 2024
spot_img
spot_img

Hindistan-Almanya Seferini Yapan Yolcu Uçağı Erzurum’a Bomba İhbarıyla Zorunlu İniş Yaptı

Hindistan’dan Almanya’ya gitmekte olan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçağın iniş yapmasının ardından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Erzurum Havalimanı’nda Alarm Durumu

Erzurum Havalimanı’na yapılan zorunlu inişin ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sağlık, polis ve itfaiye ekipleri hızla havalimanına sevk edildi. Uçakta bulunan 247 yolcu ve mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edilirken, uçağın kabin ve kargo bölümlerinde detaylı bir arama başlatıldı. Aramalar, 2 bomba imha uzmanı ve 1 bomba arama köpeği desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yoğun Güvenlik Önlemleri ve Ekiplerin Çalışmaları Sürüyor

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, uçakta 247 yolcu ve mürettebatın bulunduğunu belirterek, ekiplerin sahada yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti. Vali Çiftçi, “AFAD ekipleri, yolcuları güvenli şekilde tahliye etti. Emniyet, polis özel harekat, tüm ekiplerimiz sahada. Erzurum hava sahası uçuşa kapatıldı,” dedi.

Havalimanında şu anda 100 emniyet personeli, 54 sağlık görevlisi ile 14 ambulans, 3 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 7 kurtarma ve 2 KBRN aracıyla 28 personel, 6 aracıyla 24 itfaiye personeli, 1 olay yeri inceleme ekibi ve 1 tercüman görev yapıyor.

Bomba İhbarı Peçeteye Yazılan Notla Yapıldı

Bomba ihbarının, bir yolcunun peçeteye “uçakta bomba var” yazmasıyla yapıldığı öğrenildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba imha uzmanları, uçakta arama çalışmalarına devam ediyor. Kabin kısmındaki aramalar tamamlanırken, bagaj bölümünde ise arama-tarama çalışmaları sürüyor.

Erzurum Hava Sahası Uçuşa Kapatıldı

Vali Mustafa Çiftçi, “Uluslararası uçuş kuralları gereği Air Vistara uçağının pilotları günlük uçuş sürelerini tamamlamış durumdadırlar. Bu yüzden arama/tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra uçağın bu gece yeni bir uçuş gerçekleştirmesi mümkün olamayacaktır.” açıklamasını yaptı. Çiftçi, maymun çiçeği virüsü testi yapıldığına dair çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Uçuş Yasağının Kaldırılması Bekleniyor

Vali Çiftçi, bomba ihbarının gerçek olup olmadığının belirlenmesinin ardından Erzurum Havalimanı’ndaki uçuş yasağının kaldırılmasını ve hava trafiğinin yeniden başlamasını beklediklerini ifade etti. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz