32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Hükümet, Üçüncü Ülke Vatandaşlarının İstihdam Planlarını Yeniden Değerlendirecek

Başbakan Robert Abela, hükümetin üçüncü ülke vatandaşlarının (TCN) Malta’daki istihdamı konusundaki planlarını gözden geçirme talimatı verdiğini açıkladı.

Pazar günü One Radio’da konuşan Başbakan, hükümetin ülke çıkarları doğrultusunda gerekli tüm kararları alacağını söyledi.

“Kapsamlı bir danışma sürecinden sonra birkaç hafta içinde güncellenmiş planlarımız olacak. Bu kararlar kozmetik değil,iddialı olacak çünkü Malta’nın sadece gerekli sayıda yabancı işçiye ihtiyacı olduğuna inanıyorum” dedi Abela.

Sağlık ve bakım çalışanlarına olan ihtiyacın altını çizen Başbakan, taksi ve yemek kurye pazarlarının doygun olduğunu ve stratejik kararlar alınması gerektiğini belirtti.

“Bu iki sektörde ülkenin yeterli sayıda yabancı çalışanı olduğu açık ve yeni iş izni başvurularının reddedilmesi yönünde bir karar zaten alındı” diye ekledi.

Başbakan, istihdam bürolarını sistemde herhangi bir dolandırıcılık girişiminde bulunmamaları konusunda uyardı.

“Azınlığın çıkarı için çoğunluğun zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Azınlık daha fazla gürültü yapabilir ve daha fazla baskı uygulayabilir ancak çoğunluğun ihtiyaçlarını iyi biliyoruz ve buna göre hareket edeceğiz” dedi.

Geçen hafta , yüzlerce üçüncü ülke vatandaşının iş izni başvurularının reddedildiğini bildirmişti.

Cuma günü hükümet, taksi şoförü ve yemek kurye iş izinleri için üçüncü ülke vatandaşlarından gelen yeni başvuruların piyasa doygunluğu nedeniyle reddedildiğini doğruladı.

Başbakan, bu kararların halihazırda yasal olarak çalışan işçileri etkilemeyeceğini güvence altına aldı.

“Eylemlerimiz sayesinde işverenler çalışanlarına haysiyetli davranmaya teşvik edilecek. Yüksek işçi dönüşümleri kendi çıkarlarına değil çünkü artık işçilerini istedikleri gibi değiştiremeyecekler” diye açıkladı Abela.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz