28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Hükümetten Kira Krizi Çözümü: Boş Evlere Vergi Geliyor!

Kira artışlarını kontrol altına almakta zorlanan hükümet, yeni bir formülle hem vergi gelirini artırmayı hem de kiralık ev sayısını yükseltmeyi hedefliyor: Boş evlere vergi!

Sabah gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, yazısında Maliye bürokrasisinin boş evlerden vergi alınması gibi gelir getirici formüller üzerinde çalıştığını duyurdu. Güngör, Avustralya, Güney Kore, İrlanda, Kanada ve ABD gibi ülkelerde uygulanan “boş konut vergisi” örneklerini sıralayarak, bu verginin amacının ihtiyaç sahipleri varken konutların boş tutulmasını önlemek olduğunu belirtti.

Güngör, “Boş Konut Vergisi kimi ülkede yüzde yarım kiminde yüzde 10 arasında uygulanıyor. Türkiye’de de fahiş kira artışlarını durdurmak için bu formül gündeme gelebilir. Böylece hem Maliye vergi geliri elde edecek hem de ev sahiplerinin konutlarını boş tutarak kira fiyatlarının artışına zemin hazırlamasının önüne geçilecek.” ifadelerini kullandı.

Ancak boş konut vergisinin nasıl hesaplanacağı henüz netlik kazanmış değil. Güngör, bu konuda “İnce eleyip, sık dokumak gerekiyor” diyerek dikkatli bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Kirada yüzde 25 sınırının temmuz ayında biteceği konuşulurken, boş evlere vergi getirilmesi tartışmaları kira krizine çözüm arayışında yeni bir dönemi başlatabilir.

Kaynak: Halk tv

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz