32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Identità Çalışanları Sahte Evlilik Skandalıyla Sarsıldı!

Malta’da ikamet izni almak isteyen bir Mısırlı, İngiliz bir kadınla sahte evlilik iddiasında bulundu. İddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte Identità’da görevli iki yetkili hakkında soruşturma başlatıldı.

Yetkililer İfadelerinde Çelişti

Mahkeme, Mısırlı kişinin başvuru dosyasının bulunup bulunmadığı konusunda çelişkili ifadeler veren iki Identità yetkilisinin soruşturulmasını talep etti. Yetkililerden biri, dosyanın arşivde olduğunu iddia ederken diğeri, böyle bir dosyaya rastlamadığını belirtti.

İngiliz Kadın İddiaları Reddetti

İddiaya göre Mısırlı ile evli olan İngiliz kadın, kendisine iki yıl önce Identità’dan gelen bir aramada herhangi bir aile üyesine sponsor olup olmadığının sorulduğunu ve bunu reddettiğini ifade etti. Daha sonra Göçmenlik Birimi’nden gelen bir aramada da Mısır vatandaşlarıyla herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtti.

Sahte Evlilik İddiasıyla İkamet İzni

Olay, Identità’nın uyum birimi tarafından yapılan bir iç soruşturmada ortaya çıktı. Soruşturma, birçok Mısırlı’nın İngiliz eşleri olduğunu iddia ederek oturma izni aldığını ortaya çıkardı. Zanlının ilk olarak 2018’de düzensiz göçmen olarak Malta’ya geldiği ve sığınma başvurusunun reddedildiği belirtildi.

Dava Devam Ediyor

Sanığın avukatı, Identità’nın izin belgesini iptal etme kararının erken olduğunu savunurken, mahkeme sanığın kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Dava, sahte evlilik iddialarının ve Identità yetkililerinin çelişkili ifadelerinin aydınlatılmasıyla devam edecek.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz