27.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Identita: “Kira sözleşmesi onayı uygulaması geçici bir süreliğine askıya alındı.”

Identità, ikamet izni başvurusunda yeni bir gerekliliğe uymayı reddeden noterler ve avukatlarla çıkmaza girdiği için üçüncü ülke vatandaşlarının başvuruları için bir “lütuf süresi” tanıyacak.

Devlet kurumu yakın zamanda ikamet izni başvurusunda bulunan TCN’ler için yeni bir gereklilik getirdi ve artık noter, avukat veya yasal vekil tarafından resmi olarak onaylanmış bir kira sözleşmesi sunmaları gerekiyor.

Daha önce, bu tür başvuru sahiplerinin izin başvurusunda bulunurken yalnızca Konut İdaresi tarafından tescil edilmiş bir kira sözleşmesi sunmaları gerekiyordu.

Bu değişiklik, Identità içindeki bir dolandırıcılığın sahte belgeler temelinde kimlik kartları verildiğini söyleyen avukat Jason Azzopardi tarafından yapılan iddiaların ardından geldi. Yaklaşık 18.000 kimlik kartının hileli olarak verildiğini kamuoyuna açıkladı.

Identità, yeni gerekliliğin güvenlik protokollerini geliştirdiğini ve yanlış beyanlara karşı bir koruma görevi gördüğünü söyledi.

Ancak profesyoneller şimdiye kadar üyelerinin yeni gerekliliğe uymasını istemediler, hem Noterlik Konseyi hem de Avukatlar Odası üyelerine doğrulama endişeleri nedeniyle bu yeni formlara imza atmamalarını emretti.

Boşlukları kapatmak için yeni kurala ihtiyaç var – Identità

Cuma günü, bir Identità sözcüsü sorulara yanıt olarak, formdaki yeni gerekliliğin oturma izni başvuru sahipleri tarafından sunulan belgelerin “doğruluğunu, geçerliliğini ve güvenilirliğini” sağlamak için elzem olduğunu söyledi.

“Ajansın amacı sistemlerini güçlendirmek, her türlü suistimali önlemek ve uymayanlar tarafından istismar edilebilecek olası boşlukları kapatmaktır” dediler.

Bu arada, ajans yeni başvuru sahipleri için bir hoşgörü süresi uyguladığını ve sürekliliği sağlamak için profesyonellerle iletişim kurduğunu söyledi.

“Bu süre zarfında Identità, sorunsuz bir geçiş sağlamak için ilgili paydaşlarla aktif olarak etkileşimde bulunurken üçüncü ülke vatandaşlarından geçici olarak başvuruları kabul edecektir” dediler.

“Identità, başvuru süreçlerine dahil olan tüm paydaşlar için en yüksek güvenlik standartlarını korurken, akıcı ve verimli süreçler sunmaya tamamen kararlıdır.”

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz