Site icon Malta Haber

İngiltere’de Abdullah Gül’ün Eşine Polis Şoku: Çantadan 3 Zarf Çalındı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere’de yaşadıkları şok edici bir olayla gündeme geldi. Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı için İngiltere’ye giden Gül çifti, ülkeden ayrılırken İngiliz polisi tarafından rahatsız edici üst aramalarına maruz kaldı. Üstelik, Hayrünnisa Gül’ün çantasındaki üç zarf kayboldu.

Polisten Diplomatik Kurallara Aykırı Arama

İngiltere Kraliyeti’nin himayesinde bulunan Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’ndeki toplantıya katılan Gül çifti, 13 Eylül’de Türkiye’ye dönmek üzere havaalanına geldiklerinde beklenmedik bir muameleyle karşılaştı. Hayrünnisa Gül, İngiliz polisi tarafından birkaç kez diplomatik kurallara aykırı bir şekilde arandı. Olay sırasında Abdullah Gül, duruma tepki gösterse de krizi büyütmemek adına sessiz kalmayı tercih etti ve bir an önce uçağa binmek istedi.

Çalınan Zarflarda Sterlin ve Euro Vardı

Ancak güvenlik kontrolünden geçtikten sonra Hayrünnisa Gül, çantasındaki üç zarfın kaybolduğunu fark etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Abdullah Gül’ün basın danışmanı Birol Avşar, zarfların içinde sterlin ve euro olduğunu belirterek, “İngiltere ve Türk Büyükelçiliği olayla yakından ilgileniyor” dedi.

Olayın diplomatik yankıları ve çalınan zarfların akıbeti merakla bekleniyor.

Kaynak: Açık Gazete

Exit mobile version