27.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 11, 2024
spot_img
spot_img

Instagram Erişim Engeli Kaldırıldı: Bakan Uraloğlu’ndan Son Dakika Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı canlı yayında, Instagram’a yönelik erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, META ile yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, “Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, öncesinde yaptığı açıklamada ise katalog suçları kapsamında yer alan içeriklerin kaldırılması için önemli adımlar atıldığını vurguladı. Uraloğlu, “Görüşmeler sonunda belli kararlar aldık. Yasaların ihlali durumunda hızlı müdahale yapılacaktır. Haklar tam olarak korunacak, silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetilecektir. Terörle mücadelede PKK/PYD ve FETÖ gibi örgütlere ait hesapların kaldırılması konusunda META gerekli hassasiyeti gösterecek. Güvenlik ve kamu düzeninin korunması noktasında önemli mesafeler kat edilmiştir,” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, META yetkililerinin Türkiye’ye daha geniş katılımla destek vereceklerini ve katalog suçlarıyla ilgili gerekli işlemlerin tamamlandığını belirtti. Instagram yetkilileri ile yürütülen görüşmelerin ardından, katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konusunda ortak bir çalışma yürütüleceği kararlaştırıldı. Bu gelişmelerin ardından Instagram’a yönelik erişim engeli, 10 Ağustos saat 21.30 itibariyle kaldırıldı.

Kaynak: Milliyet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz