Site icon Malta Haber

İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı: Tel Aviv ve Kudüs’te Patlamalar

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. İran tarafından fırlatılan füzeler, Tel Aviv ve diğer büyük şehirlerde sirenlerin çalmasına neden oldu. İsrail, saldırı sırasında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.

200’den Fazla Füze Fırlatıldı

İsrail kaynaklarına göre İran, iki ayrı saldırıda 200’den fazla füze fırlattı. Kudüs ve Ürdün Vadisi’nde şiddetli patlamalar yaşandığı kaydedildi. İsrail ordusu, vatandaşlarını siren uyarılarını dikkate alarak güvenli bölgelere gitmeleri konusunda uyardı.

Hava Sahaları Kapatıldı

Tahran’ın füzelerinin bir kısmı Ürdün hava sahasında durduruldu. Bu gelişmenin ardından Ürdün, hava sahasını geçici olarak kapattığını duyurdu. Aynı şekilde Irak da hava sahasını kapattığını açıkladı. İran ise ülkedeki tüm uçuşları güvenlik gerekçesiyle sabah 10.00’a kadar iptal etti.

Tel Aviv’de Uçuşlar İptal Edildi

İsrail’in en büyük havalimanı Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar durduruldu. Daha sonra İsrail, tüm havalimanlarındaki kalkış ve inişlerin de geçici olarak iptal edildiğini duyurdu. İsrail ordusu, kısa süre içinde hava sahasının tekrar açılacağını ve uçuşların başlayacağını belirtti.

İsrail: “Yaralı Yok, Misilleme Hazırlıkları Sürüyor”

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, saldırılarda yaralanan olmadığını ve İsrail’in hem savunma hem de saldırı pozisyonunda “alarm” durumunda olduğunu belirtti. Hagari, “Bu saldırının sonuçları olacak ve belirlediğimiz zamanda karşılık vereceğiz” açıklamasında bulundu. İran’a yönelik olası bir saldırı için en üst düzeyde hazırlıklı olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Exit mobile version