27.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

İsrail, Güneye Güvenli Geçiş İçin Gazzelilere Süre Verdi

İsrail hükümeti, Gazzelilere güvenli geçiş için bir süre verdi. Bu süre, Malta saati ile 15.00’ya kadar uzanıyor.

Gazzelilere Güneye Gitme Tavsiyesi

İsrail ordusu, Gazzelilere güvenli bir şekilde güneye gitme tavsiyesinde bulundu. Özellikle Beyt Hanun ve Han Yunus bölgelerine gitmeleri öneriliyor.

Ordu Sözcüsünden Yolların Güvenli Olduğu Açıklama

Ordu sözcüsü, güneye giden iki yolun zarar görme riski taşımadan kullanılabileceğini belirtti. Sivillere güvenli geçişin sağlandığı ifade edildi.

BM’den Kara Harekatı Endişesi

Birleşmiş Milletler, on binlerce Gazzelinin kara harekatı endişesiyle kuzeydeki evlerini terk ettiğini bildirdi. Bölgedeki gelişmeler uluslararası endişeleri artırıyor.

İsrail Başbakanı: Bu Sadece Başlangıç

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yapılan bombardımanın “sadece başlangıç” olduğunu açıkladı. Durumun ciddiyeti devam ediyor.

İsrail Hava Saldırısındaki Rehineler

İsrail ordusu, Gazze’deki bir hava saldırısının ardından rehin alınanların durumunu net bir şekilde açıklamadı. Ancak Hamas, hava saldırısında 13 rehinenin öldüğünü iddia etti. Rehineler arasında İsrail vatandaşları olduğu gibi farklı ülkelerden de kişiler bulunuyor.

Taylandlı Vatandaşlar da Rehin Alındı

Tayland hükümeti, İsrail’deki tarım sektöründe çalışan 16 vatandaşlarının da bu rehineler arasında olduğunu doğruladı. 7 Ekim saldırısında en az 24 Tayland vatandaşı hayatını kaybetti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz