Site icon Malta Haber

İsrail’in Batı Şeria’da Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi İçin Aydın’da Cenaze Töreni Düzenlendi

İsrail güçleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenaze töreni, Aydın’da gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende Türk ve Filistin bayrakları dalgalandı. Cenazede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu gibi önemli isimler yer aldı.

“Kızımızın Kanını Yerde Bırakmayacağız”

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi’nin Türk bayrağına sarılı tabutu, güvenlik güçleri tarafından taşındı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, törende yaptığı açıklamada, “Ayşenur Eygi’nin kanı, şehit olan her Filistinlinin kanı kadar kutsaldır ve bu cinayetin takipçisi olacağız. Türk milleti ve devleti olarak kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Uluslararası Yakalama Emri Talebi

Eygi, 6 Eylül’de Batı Şeria’da yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protesto gösterisi sırasında İsrail askerleri tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. İsrail, olayın kasıtsız bir eylem olduğunu savunurken, Türkiye bu durumu kasıtlı bir cinayet olarak nitelendirdi ve sorumluların yakalanması için uluslararası yakalama emri talep edeceğini açıkladı.

ABD’den Tepki: “Kabul Edilemez”

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Eygi’nin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve İsrail’in benzer olayların tekrarlanmaması için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin bu davayı uluslararası mahkemelerde sonuna kadar takip edeceğini belirterek, “Dün uluslararası standartlara uygun olarak tüm otopsiler tamamlandı. Hesap soracağız.” dedi.

Kaynak: Euro News

Exit mobile version