27.9 C
Malta
Cuma, Eylül 6, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul Havalimanı, Ağustos Sonunda Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı Oldu

İstanbul Havalimanı, 26 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde günlük ortalama 1.494 uçuşla birinci sırada yer aldı.

EUROCONTROL Raporu: İstanbul Zirvede

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 26 Ağustos – 1 Eylül arasını kapsayan “Avrupa Havacılık Raporu”na göre, İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1.494 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı unvanını elde etti. İstanbul Havalimanı’nı, 1.447 uçuşla Paris Charles De Gaulle, 1.442 uçuşla Amsterdam Schiphol ve 1.359 uçuşla Londra Heathrow havalimanları izledi.

Antalya Havalimanı İlk 10’da

Türkiye’deki bir diğer yoğun havalimanı olan Antalya Havalimanı da bu dönemde gösterdiği performansla dikkat çekti. Antalya Havalimanı, günlük ortalama 1.028 uçuşla Avrupa’nın en yoğun 8. havalimanı olarak listeye girdi.

İstanbul ve Antalya havalimanlarının bu başarıları, Türkiye’nin havacılık sektöründeki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Pandemi sonrası toparlanma sürecinde bu rakamlar, Türk hava sahasının Avrupa’daki önemini vurguluyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz