26.9 C
Malta
Perşembe, Ağustos 29, 2024
spot_img
spot_img

İstanbul’da Taksi Sayısı Yüzde 73 Artacak: 31 Bin 815 Taksi Yola Çıkacak

Hükümet, İstanbul’da taksi sayısını yüzde 73 artırmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle kentteki taksi sayısının 31 bin 815’e çıkarılması planlanıyor. Üst düzey yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, İstanbul için özel bir düzenleme yapılacak ve her 500 kişiye en az bir taksi düşecek şekilde taksi sayısı artırılacak.

Taksi Sayısında Büyük Artış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, yaklaşık 16 milyon nüfuslu İstanbul’da mevcut durumda her bir taksiye 861 kişi düşüyor. Bu rakam, Mexico City’de 272, Paris’te 378, Londra’da ise 413 seviyesinde. İstanbul’da şu an 18 bin 395 taksi bulunurken, yapılacak düzenlemeyle bu sayının 31 bin 815’e çıkarılması hedefleniyor. Yetkililer, artışın zamanlamasının ilerleyen aşamalarda belirleneceğini ifade etti.

Yeni Taksi Düzenlemesi Geliyor

Yeni yasa teklifiyle birlikte, taksilerde denetimi artırmak amacıyla taksi lisanslarının 5 yıl süreyle verilmesi ve belirli şartlarla yenilenmesi düşünülüyor. Ayrıca operatör lisansı almış cep telefonu uygulamalarına üyelik zorunluluğu getirilecek.

İmamoğlu’ndan Yeni Taksi Sistemi Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki taksi sorununu çözmek için önemli adımlar atacaklarını belirterek, “Hem taksi sayısını artırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum” dedi. İmamoğlu, ticari taksi sayısının artırılacağını ve yeni taksi sisteminin yakında devreye alınacağını duyurdu.

Bu düzenleme, İstanbul trafiğinde taksi bulma sıkıntısını azaltmayı ve şehirdeki ulaşım sorunlarına çözüm olmayı amaçlıyor.

Kaynak: Bloomberght

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz