25.9 C
Malta
Çarşamba, Ağustos 21, 2024
spot_img
spot_img

İzmir Bayraklı Sahilinde Endişe Verici Görüntü: Yüzlerce Ölü Balık Kıyıya Vurdu

İzmir’in Bayraklı ilçesi sahilinde sabah saatlerinde ortaya çıkan manzara vatandaşları tedirgin etti. Çoğunluğu çupra ve levrek olan yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu. Bölgedeki yoğun kirlilik nedeniyle çevrede pis bir koku hakim olurken, sineklerin de artış gösterdiği gözlendi.

Durumu fark eden vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, kıyıya vuran ölü balıkları toplamak için çalışma başlattı. Aynı zamanda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, sudaki kirliliğin kaynağını belirlemek amacıyla su ve balıklardan numune aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlanma Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Aydın, “Kesin bir neden belirtmek için otopsi yapmamız gerekiyor. Ancak suların aşırı ısınması, oksijen yetersizliği ya da plankton artışı gibi faktörler bu duruma yol açabilir.” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin incelemeleri sürerken, vatandaşlar bölgede yaşanan çevre felaketinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Kaynak: Habertürk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz