24.9 C
Malta
Çarşamba, Temmuz 3, 2024
spot_img
spot_img

İzmir’de Yangın Korkusu! Oteller Tahliye Edildi!

İzmir’in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde çıkan yangınlar, bölgeyi adeta alevler sarıyor. Aydın’ın Kuşadası ilçesine de sıçrayan yangın nedeniyle bazı otellerin tahliye edildiği ve bir evde büyük hasar oluştuğu bildiriliyor.

Selçuk ve Kuşadası’nda Orman Yangını

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde saat 17.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü ve Aydın’ın Kuşadası ilçesine de sıçradı. Yangına 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale ediliyor.

Çeşme’de Makilik Alanında Yangın

Çeşme Germiyan Mahallesi’nde de kırsal alanda yangın çıktı. 2 uçak ve 1 helikopterin havadan müdahale ettiği yangın nedeniyle İzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapatıldı. Yangın nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Menderes’te Evler Tahliye Edildi

Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle evlerin olduğu bölgede sirenler çalınarak yurttaşların alandan ayrılması istendi. Alevlerin yaklaştığı Çamönü Mahallesi’nde bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir eve sıçrayan yangında büyük hasar meydana geldi.

16 Yangından 11’i Kontrol Altına Alındı

İzmir’de bugün 8’i orman, 8’i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlardan 11’i kontrol altına alındı.Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Yetkililerden Uyarı:

Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve yangın ihbarında bulunmaya çağırdı. Ayrıca, bölgeye giden sürücülerin trafik durumunu takip etmeleri ve gerekli uyarılara uymaları istendi.

Sosyal Medyadan Destek Çağrısı:

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Acil… Arvalya Mevkii Kuşadası Yolu üzerinde büyük bir yangın var. Destek olabilecek herkesi acil bekliyoruz…” ifadeleriyle destek çağrısında bulundu.

Kaynak: Turizm Aktüel

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz