23.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 31, 2024
spot_img
spot_img

İzmir’den Sonra Yunanistan’da da Milyonlarca Ölü Balık!

Yunanistan’ın Volos kenti limanı, milyonlarca ölü balığın kıyıya vurmasıyla sarsıldı. Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, yaşanan çevre felaketi nedeniyle kokunun dayanılmaz hale geldiğini ve kentte turizmin büyük darbe aldığını belirtti. Olay, geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan benzer durumun hemen ardından geldi ve bölge halkında endişe yarattı.

Turizmde Büyük Kayıp!

Volos kentinde sahillere vuran milyonlarca ölü balık, hem çevre hem de turizm açısından büyük sorunlara yol açtı. Kentteki ağır koku ve çevresel kirlilik, turizmi olumsuz etkiledi. Belediye Başkanı Beos, bu durumu “trajik bir olay” olarak nitelendirdi ve balık ölümlerinin kent ekonomisine zarar verdiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Hükümeti Suçladı

Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, yaptığı açıklamada Yunan hükümetini sert bir şekilde eleştirerek, “Carla Gölü’nden gelen milyonlarca ölü balık kıyılarımızı doldurdu ve turizme büyük bir darbe vurdu. İş profesyonellerinin uğradıkları büyük maddi zararlardan sorumlu olanlara karşı toplu davalar açmalarının zamanı gelmiştir. Hiçbir mazeret yok. Bunun olacağını biliyorduk,” dedi. Beos, Eylül 2023’ten bu yana Carla Gölü ve kirlilik hakkında savcılığa aylık raporlar sunduğunu ve Başbakanlığa mektuplar gönderdiğini belirterek, hükümeti ihmalle suçladı.

Carla Gölü’ndeki Kirlilik Felakete Yol Açtı

Carla Gölü, 1962’de sıtmayla mücadele amacıyla kurutulmuştu. Ancak, geçen yıl bölgedeki sağanak yağışlar ve sel felaketi gölün yeniden dolmasına ve normal boyutunun üç katına çıkmasına neden oldu. Uzmanlar, göldeki bu değişimlerin tatlı su balıklarını Volos kentinin bulunduğu Pagasetik Körfezi’ne sürüklediğini ifade ediyor.

İzmir’de de Benzer Bir Durum Yaşandı

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bayraklı sahilinde de benzer bir olay yaşanmış, çupra ve levrek başta olmak üzere her boydan yüzlerce ölü balık kıyıya vurmuştu. Sahildeki ölü balıklar ve deniz yüzeyindeki kirlilik, ilçede pis bir kokuya ve sineklerin çoğalmasına neden olmuştu.

Volos’ta ve İzmir’de yaşanan bu çevre felaketleri, yetkilileri ve halkı alarma geçirmiş durumda. Balık ölümlerinin sebebi ve çözüm yolları üzerine araştırmalar devam ederken, bu tür olayların turizm ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri de giderek daha belirgin hale geliyor.

Kaynak: NTV

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz