23.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Jean Paul Sofia’nın Annesi, Malta’daki İnşaat Sektörü için Reform Çağrısı Yaptı

Jean Paul Sofia’nın annesi, Malta’daki inşaat sektörü için ciddi bir reform çağrısında bulunduğunu belirtti. Paylaşımında, oğlunun ölümüyle ilgili bir kamu soruşturması çağrısını destekleyen bir önergeyi görüştüğünü ve tüm milletvekillerini bu konuda desteklemeye çağırdığını belirtti.

Perşembe günü parlamentoda yapılacak olan oturumda, hükümetin oğlunun ölümüyle ilgili bir kamu soruşturması başlatması önergesi görüşülecek. Muhalefet, Jean Paul Sofia’nın ölümüyle ilgili soruşturma yapılması talebini gündeme getiren bir önerge sunmuştu.

Ancak daha önce yapılan girişimler Meclis Başkanı’nın oturumu erteleme koşullarını karşılamadığını belirtmesi üzerine reddedilmişti.

Jean Paul Sofia, geçtiğimiz Aralık ayında çalıştığı üç katlı bir binanın inşaat çalışmaları sırasında çökmesi sonucu şantiye kazasında hayatını kaybetmişti. Ailesi ve arkadaşları, olayın kamuya açık bir şekilde soruşturulması talebiyle uzun süredir PN (Milliyetçi Parti) ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir.

Ancak hükümet, Başbakan Robert Abela’nın devam eden adli soruşturmaya tamamen güvendiğini belirterek bu talebi onaylamaktan kaçınmaktadır.

Jean Paul Sofia’nın annesi, milletvekillerini önerge lehine oy kullanmaya ikna etmek için Perşembe günü parlamentonun dışında mektup dağıtacağını açıkladı. Ayrıca, adalet kampanyasına destek verenlere teşekkür etti.

PN (Milliyetçi Parti), hükümet milletvekillerini önergeyi desteklemeye çağırarak, Başbakan Robert Abela’nın kamu soruşturması talebini reddetmesine karşılık bir trajedi yaşanmadan hayatın normale dönemeyeceğini belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz