32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Katanya Havalimanı, Etna Yanardağı’nın Faaliyetleri Nedeniyle Uçuşlara Kapandı

İtalya’nın Sicilya Adası’ndaki Etna Yanardağı’nın artan volkanik faaliyetleri nedeniyle Katanya Uluslararası Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Yanardağdan çıkan lav ve küllerin neden olduğu zayıf görüş mesafesi sebebiyle tüm uçuşlar iptal edildi.

Havalimanı yetkililerinden yapılan açıklamada, durumun uçuşların askıya alınmasına, iptal edilmesine ve/veya diğer havalimanlarına yönlendirilmesine neden olabileceği belirtildi. Kül serpintisi sona erdiğinde normal operasyonlara devam edileceği ifade edildi. Yetkililer, Katanya’dan uçacak yolcuların havalimanına gitmeden önce uçuşlarının durumunu kontrol etmelerini tavsiye etti.

Yolcular Tazminat Talep Edebiliyor mu?

Uçuşların iptal edilmesi veya üç saatten fazla gecikmesi durumunda havayollarının müşterilerine alternatif bir uçuş veya para iadesi teklif etmesi gerekiyor. Ancak, volkanik patlamalar nedeniyle gerçekleşen uçuş iptallerinde bu durum geçerli olmayabiliyor.

Sicilya’ya Seyahat Güvenli mi?

Etna Yanardağı’nın patladığı dönemlerde Sicilya’ya seyahat etmek genel olarak güvenli olarak kabul ediliyor. Siciliyayı etkisi altında tutan sıcak hava dalgası ve devam eden kuraklığa rağmen oteller ve diğer turistik konaklama yerlerinin çoğu açık ve normal şekilde çalışıyor. Ancak, seyahat edecek olanlara sıcak hava uyarısında bulunuluyor.

Kaynak: Air Türk Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz