32.9 C
Malta
Çarşamba, Ağustos 14, 2024
spot_img
spot_img

Kayseri’de Kaçak Sünnet Skandalı: 7 Yaşındaki Çocuğun Hayatı Karardı

Kayseri’de meydana gelen trajik olayda, 7 yaşındaki F.E.B. adlı bir çocuğun kaçak sünnet edilmesi sonucu hayatı karardı. Sağlık kabininde yapılan müdahalenin ardından küçük çocuğun cinsel organı kangren oldu ve maalesef kesilmek zorunda kaldı. Olayın ardından sünneti gerçekleştiren sağlık memuru H.Ç. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sünnet Kabininde 3.500 Liraya Kaçak Operasyon

İddialara göre, F.E.B.’nin babası Y.B., oğlunu sünnet ettirmek için 18 Temmuz’da bir sağlık kabinine götürdü. Burada görevli sağlık memuru H.Ç., sünnet için 3 bin 500 lira talep etti. Parada anlaşılmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın yasaklamasına rağmen işlem sağlık kabininde gerçekleştirildi. Sünnet sonrası 24 saat boyunca gözetim altında tutulması gereken çocuk, eve gönderildi.

İhmal ve Sonuçları: Kangren Olan Cinsel Organ Kesildi

F.E.B.’nin kaçak sünnet sonrası cinsel organında oluşan kangren, acı bir sonla sonuçlandı ve organı kesildi. Yapılan araştırmalar, sağlık memuru H.Ç.’nin daha önce de benzer şikâyetlerle karşı karşıya kaldığını ortaya çıkardı. H.Ç. hakkında geçmişte de iki kez şikâyet olduğu ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Valilik ve Savcılıktan Soruşturma

Kayseri Valiliği, olayla ilgili olarak ulusal basın ve sosyal medyada yer alan haberlerin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, kaçak sünnetin gerçekleştirildiği özel sağlık kabininin yetkisiz işlem nedeniyle kapatıldığı ve H.Ç.’nin Develi Kaymakamlığı tarafından açığa alındığı bildirildi.

Develi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgisi olan 3 kişi gözaltına alındı. Hastanın tedavisinin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sürdüğü belirtildi.

Bu vahim olay, sağlık sektöründe denetimlerin yetersizliğini ve kaçak operasyonların ciddi sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: NTV

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz