21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Kaza Tespit Tutanakları Artık e-Devlet’te!

Türkiye’de kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden dijital olarak tutulabilecek. Sürücüler, e-Devlet uygulaması sayesinde kazalarda kolayca tutanak oluşturabilecek ve zaman kazanacak.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, e-Devlet uygulamasına kaza tespit tutanağı özelliği eklendi. Bu yeni özellikle birlikte, milyonlarca araç sürücüsü maddi hasarlı trafik kazalarında tutanak tutma işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

Artık sürücülerin araçlarında kaza tespit tutanağı bulundurmasına gerek kalmayacak. Kaza anında e-Devlet mobil uygulamasındaki “kaza tespit” aramasıyla tutanak sekmesine ulaşılabilecek. “Yeni tutanak oluştur” seçeneğiyle yeni bir tutanak oluşturulabileceği gibi, kazanın tarafı olarak mevcut bir tutanağa da dahil olunabilecek.

Uygulama üzerinden araç ve sürücü bilgileri, kazanın konumu gibi detaylar kolayca tutanağa eklenebilecek. Ayrıca, daha önce tutulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden erişim sağlanabilecek.

Bu hizmetten yararlanmak için akıllı telefonlarda konum bilgisinin açık olması ve e-Devlet Kapısı hesaplarında çift faktörlü kimlik doğrulamasının aktif olması gerekiyor. Oluşturulan mobil kaza tutanakları doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kayıtlarına yansıtılacak ve sigorta şirketlerinin sistemlerine düşerek süreç başlatılacak.

Hizmetin kullanılabilmesi için kaza esnasında alkol/uyuşturucu kullanımının ve ölüm/yaralanmanın olmaması, kamu malına veya 3. kişiye zarar verilmemesi, trafik sigortasının bulunması, kazaya karışan araç sayısının 2 olması, sürücü belgesinin bulunması ve araç cinsine uygun olması, aracın kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmaması gerekiyor.

Kaynak: artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz