28.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 5, 2024
spot_img
spot_img

Kolombiya’dan Malta’ya Kadın Ticareti Suçlaması: Dokuz Kişi Yargılanıyor

Kolombiya’dan Malta’ya kadın ticareti yapmakla suçlanan dokuz kişinin suçlamalarını haklı çıkaracak yeterli kanıt bulunduğu açıklandı. Hakim Donatella Frendo Dimech, sanıkların aleyhine toplanan delillerin ilk bakışta yeterli olduğunu belirtti.

Sanıklar ve Suçlamalar

İlk bakışta yeterli delil olduğu belirtilen sanıklar arasında Luke Farrugia, Clint D’Amato, Denzil Farrugia, Alexandra Suhov Procora, Nicolae Efimov, Kane Vassallo, Luca Emanuele Corito, Dylan McKay ve Gordon Cassar yer alıyor. Bu kişiler, kara para aklama, suç örgütü kurma veya destekleme, 21 yaş üstü kişileri fuhuşa zorlama, kişileri iradeleri dışında genelevde borçlu olarak tutma, fuhuştan elde edilen gelirle bilerek geçinme ve genelev işletmekle suçlanıyor. Vassallo’nun, kadınlardan “yeni stok” olarak bahsettiği Whatsapp mesajları delil olarak sunuldu.

Savunma ve Savcılık Görüşleri

Çarşamba sabahı yapılan duruşmada, savunma avukatları müvekkilleri için kefalet talep etti. Ancak savcılık, tanıklarının çoğunun henüz ifade vermemiş olması gerekçesiyle bu talebe karşı çıktı. Savcılığın sanıklara karşı yaklaşık 50 tanık getirmeyi planladığı belirtiliyor. Bu tanıklar arasında kadınların tanıtım fotoğraflarını çeken bir fotoğrafçı, bir seyahat acentesinin temsilcisi ve genelevin bazı erkek müşterileri bulunuyor.

Olası Gelişmeler

Soruşturma ve delil toplama süreci devam ederken, davanın ilerleyen aşamalarında daha fazla bilgi ve detay ortaya çıkması bekleniyor. Bu dava, uluslararası kadın ticareti ve insan hakları ihlalleri açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz