25.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 16, 2024
spot_img
spot_img

Kuzey Kore, Beş Yıl Aradan Sonra Yabancı Turistlere Kapılarını Yeniden Açıyor

Kuzey Kore, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaklaşık beş yıl süren kapanmanın ardından yabancı turistlere yeniden kapılarını açıyor. Pekin merkezli tur operatörü Koryo Tours, ülkenin Aralık 2024’ten itibaren yabancı turist kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Koryo Tours, yerel ortaklarının Kuzey Kore’deki Samjiyon kentine ve muhtemelen ülkenin diğer bölgelerine turizmin resmen başlayacağını teyit ettiğini bildirdi.

Çin merkezli bir diğer tur operatörü KTG Tours ise Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Bu kış turistlerin Samjiyon’a, yani Paektu Dağı bölgesine gidebilecekleri söylendi,” ifadelerini kullandı. Ancak kesin tarihler henüz netleşmiş değil ve sadece Samjiyon’un resmi olarak açılacağı duyuruldu. Pyongyang ve diğer bölgelerin de açılmasının beklendiği belirtiliyor.

Samjiyon, Kuzey Kore’nin Çin ile olan dağlık kuzey sınırına yakın bir noktada yer alıyor ve ülkede kutsal kabul edilen Paektu Dağı’na açılan bir kapı olarak biliniyor. Resmi Kuzey Kore anlatılarına göre, merhum lider Kim Jong-il’in doğum yeri olarak kabul edilen bu bölge, ülke için büyük tarihi ve kültürel öneme sahip.

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz