25.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Leisure Clothing Şirketi Yöneticilerine Mahkemeden Ret

Vietnamlı ve Çinli çalışanların istismarı suçlamasıyla yargılanan tekstil fabrikası Leisure Clothing’in eski iki yöneticisi, temel insan haklarını ihlal ettikleri suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu yöneticiler, geçici bir tedbir talebiyle hapisten çıkma girişiminde bulundular. Ancak Yargıç Audrey Demicoli, taleplerini reddederek mahkeme kararına kadar hapiste kalmalarına karar verdi.

Bu iki Çin vatandaşı yönetici, şirketin Vietnamlı ve Çinli çalışanlarını düşük ücretlerle uzun ve zorlu çalışma koşullarında çalıştırmakla suçlanıyorlardı. Ancak geçtiğimiz yılın Ocak ayında temyiz mahkemesinin verdiği kararla altışar yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Leisure Clothing Şirketi, Malta’da üst düzey markalar için giysi üreten önemli bir tekstil firmasıydı. Ancak yöneticilerin suçlu bulunmasının ardından 2017 yılında kapanmıştı.

Mahkeme, yöneticilerin taleplerini reddederken, geçici önlemlerin yalnızca acil durumlarda ve onarılamaz zarar riski olduğunda uygulandığını belirtti. Mahkeme ayrıca, suçlamaların 2014 ve 2016 yıllarında gerçekleşen olaylarla ilgili olduğunu vurgulayarak davayı esastan incelemeye devam edeceğini belirtti.

Mahkemede tanıklık yapan Vietnamlı bir işçi ise aylık ücretlerinin düşük olduğunu ve sömürüldüğünü ifade etti. Bu dava, temel insan haklarının korunması ve çalışanların sömürüsünün önlenmesi açısından önem taşıyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz