32.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Lidl’da Uçak Bileti Dahil 5 Yıldızlı Tatil, THY’de Sadece Uçuş

Hava Yolu Şirketlerinin Oyunu mu?

İsviçre’deki Lidl market zinciri, haftalık 371 CHF (İsviçre Frangı) gibi “şaşırtıcı” fiyatlarla 5 yıldızlı otelde tatil fırsatları sunuyor. Ancak bu “mucizevi” tekliflerin ardında yatan gerçekler, tüketiciyi değil, hava yolu şirketlerini işaret ediyor.

Lidl’ın 12-19 Aralık tarihleri için sunduğu 371 CHF’lik (387.14 EUR)  tatil paketinin sadece uçak bileti kısmı bile 26 Temmuz itibarıyla THY’de 302 Euro’ya (yaklaşık 325 CHF) satılıyor. Aynı şekilde, 5-12 Aralık tarihleri için 419 CHF’ye (437.23 EUR) satılan tatil paketinin sadece uçak bileti karşılığı 299 Euro (yaklaşık 322 CHF). Bu durumda Lidl’ın zararına çalıştığı aşikar. Ya da müşterilerini zararına tatile gönderiyor olabilir.

26 Temmuz 2024 tarihinde;

1 İsviçre Frangı = 1.04 Euro = 37.44 Türk Lirası

Bir de; gidiş dönüş uçak bileti ile her şey dahil 5 yıldızlı otel Alanya – 5* Doganay Beach Club  fiyatlarına bakalım:

En son 3 Kasım 2024’e rezervasyon yapılabiliyor. Booking.com üzerinden sadece 1 geceliği ortalama 125 EUR.

 

Lidl İsviçre’nin teklifine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Peki, asıl soru şu: Hava yolu şirketleri, Lidl’a neden bu kadar düşük fiyatlar veriyor da aynı imkanı doğrudan tüketiciye sunmuyor? Lidl’ın büyük ve güvenilir bir şirket olduğu aşikar. Bunu değil havayolu şirketlerini sorguluyoruz. Tüketici, sadece uçak bileti almak için bile cebinden çok daha fazla para çıkarmak zorunda kalırken, havayolları Lidl’a neden bu kadar büyük indirimler yapıyor?

Bu durum, havayollarının tüketiciyi yanıltıcı fiyat politikalarıyla mağdur ettiğini ve aracı kurumlar üzerinden daha uygun fiyatlar sunarak haksız kazanç elde ettiğini düşündürüyor.

Tüketicilerin bu tür “ucuz” tatil vaatlerine karşı dikkatli olması ve havayollarının şeffaf olmayan fiyat politikalarını sorgulaması gerekiyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz