26.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Londra Büyükelçisi’nden İngiltere’deki Türklere Önemli Uyarı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, İngiltere’de sığınmacılara yönelik artan saldırılar üzerine, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına önemli uyarılarda bulundu. Büyükelçi Ertaş, vatandaşların tedbirli olmalarını ve olası tehlikelere karşı dikkatli hareket etmelerini vurguladı.

Gelişmeleri Yakından Takip Edin

Büyükelçi Ertaş, son dönemde Birleşik Krallık’ta çeşitli şehirlerde meydana gelen yabancı düşmanı, ırkçı ve İslam karşıtı eylemler hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı’na konuşan Ertaş, vatandaşların gösterilerin yoğunlaşabileceği bölgelerden uzak durmalarını ve yerel kolluk güçlerinin uyarılarına kesinlikle riayet etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, karşılaşılabilecek olası yabancı düşmanı ve ırkçı tacizler karşısında soğukkanlı kalınarak, yerel güvenlik güçlerine başvurmanın önemine dikkat çekti.

Acil Durum İletişim Bilgileri

İngiltere hükümeti ve yerel makamların konu hakkında sağduyulu açıklamalar yaptığını ifade eden Büyükelçi, vatandaşlarımızın yerel medya kuruluşlarını yakından izlemelerini ve resmi makamlardan gelecek olası uyarılara dikkat etmelerini önerdi. İhtiyaç halinde, vatandaşlarımızın Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne (+44 203 608 80 90 ve +90 312 292 29 29) ve Londra Büyükelçiliği ile İngiltere’deki diğer Başkonsolosluklara ulaşabileceklerini hatırlattı.

Vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli tüm önlemleri alması ve duyurulara dikkatle uyması, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: Aydınlık

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz