30.9 C
Malta
Cuma, Ağustos 16, 2024
spot_img
spot_img

Mahmud Abbas TBMM’de Gazze’ye Gidişini Duyurdu: “Ya Zafer, Ya Şehadet”

Filistin lideri Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze’ye gideceğini ve bu ziyaretin ya zaferle ya da şehadetle sonuçlanacağını belirtti. Abbas, Türk halkına Filistin’e olan desteğinden dolayı teşekkür ederken, dünyanın Gazze’deki katliama karşı sessiz kalmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen Mahmud Abbas, İsrail ablukası altındaki Gazze’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla TBMM’de kürsüye çıktı. Konuşmasında, Türkiye’nin Lahey’deki Filistin davasına müdahil olmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Abbas, “Kardeş Türk halkına, Filistin davasına olan samimi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Gazze’deki Katliama Dünyanın Sessiz Kalması Kabul Edilemez”

Abbas, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara dikkat çekerek, “Her gün İsrail işgal devletinin Gazze’de, özellikle yüzden fazla şehidin verildiği okul dahil olmak üzere, sığınma kamplarına yaptığı katliama uluslararası toplum nasıl sessiz kalabilir?” ifadelerini kullandı.

“Gazze’ye Gideceğim, Hayatımızın Bedeli Ne Olursa Olsun”

Filistin lideri, konuşmasının devamında, Gazze’ye gitme kararı aldığını ve bu kararını gerçekleştireceğini vurguladı. Abbas, “Gazze tümüyle bizimdir. Filistin liderliğindeki kardeşlerimle birlikte Gazze’ye gitme kararı aldım ve bunu yapacağım. Bunun bedeli hayatımız da olsa, benim hayatım Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir.” dedi.

“Soykırımın Amacı, Filistin Varlığını Ortadan Kaldırmak”

Abbas, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının amacının Filistin halkını vatansız bırakmak ve Filistin varlığını ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “1948’den bu yana büyük acılar yaşayan halkımın mesajı ile geldim. Gazze’deki soykırımın amacı, vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve halkımızı tehcir ettirmektir.” şeklinde konuştu.

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın TBMM’de yaptığı bu tarihi konuşma, Filistin halkının yaşadığı zorlukları dünya kamuoyuna bir kez daha hatırlatırken, uluslararası toplumun İsrail’in Gazze’deki eylemlerine karşı sessizliğini sorgulamasına da vesile oldu.

Kaynak: KARAR

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz