28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta Çevre Sorunlarından En Çok Etkilenen Ülke!

Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında yapılan bir araştırma, Malta halkının çevre sorunlarından en fazla etkilendiğini ortaya koydu.

Eurobarometer tarafından gerçekleştirilen araştırmada, katılımcıların %98’inin çevre sorunlarının günlük yaşamlarını ve sağlıklarını doğrudan etkilediğine inandığı görüldü. Bu oran, AB ortalaması olan %89’un oldukça üzerinde.

Malta halkı, daha yeşil bir ekonomiye geçişi desteklemek için yeterli kamu fonu ayrılmadığını düşündüğünden de endişeli görünüyor. Ankete katılanların %84’ü (AB ortalaması %60) bu konuda hemfikir.

Hatta katılımcıların %99’u kirliliğin temizlenmesi için şirketlerin, %89’u ise kamu kurumlarının sorumlu olması gerektiğini düşünüyor. Bu oranlar, her iki konuda da Malta halkının diğer üye ülkelere göre en yüksek görüş bildiren grup olduğunu gösteriyor.

Çevre sorunlarının etkilerine karşı yüksek bir endişe duymalarına rağmen, Malta halkı daha çevre dostu ürünler için daha fazla ödeme yapma konusunda AB ortalamasının biraz altında bir eğilim gösteriyor.

Katılımcıların %54’ü onarılabilir, geri dönüştürülebilir ve/veya çevre dostu şekilde üretilen sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödeme yapmaya istekli olduğunu belirtti. Bu oran, AB ortalaması olan %59’un biraz altında.

Ancak 6 AB ülkesinde halkın yarısından azı bu tür ürünlere daha fazla ödeme razı olurken, İsveç ve Finlandiya’da bu oran %80’in üzerine çıkıyor. Araştırmada, ödeme hazır olma durumunun faturaları ödeme güçlüğü ile güçlü bir korelasyona sahip olduğu görüldü.

Son olarak, Malta halkı, AB çevre mevzuatının çevreyi korumak için gerekli olduğuna inanma konusunda da AB ortalamasının biraz altında kaldı. Katılımcıların %77’si bu görüşe katılırken, AB genelinde bu oran %84.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz