Site icon Malta Haber

Malta Dışişleri Bakanlığı Gazze’ye yardım etmek isteyenler için hesap numarası paylaştı

Malta Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de yaşayan sivillere yardım etmek isteyenler için bir banka hesabı açtığını duyurdu. Aynı zamanda Gazze’de faaliyet gösteren BM Yardım İşleri Ajansı’na yıllık katkısını iki katına çıkardı.

Perşembe günü yapılan açıklamada, bakanlık, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınamış, ancak sivillerle Hamas arasında her zaman bir ayrım yapmanın önemini vurgulamıştır.

Gazze’de 7 Ekim’de gerçekleşen olayların ardından İsrail, Gazze’yi etkileyen 11.000’den fazla hedefi vurmuş, maalesef birçok sivil bu çatışmalardan etkilenmiştir.

Dünya genelinde, İsrail’in Hamas’a yönelik operasyonlarına verdiği destek artarken, sivillerin de bu olaylar sırasında zarar görmesi eleştirilere yol açmıştır.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, şu ana kadar kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 8,796 kişi hayatını kaybetmiş ve birçok mahalle yerle bir olmuştur.

Malta Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki insani gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bu krize müdahale etmeyi düşündüğünü belirtmiştir.

Bakanlık, Gazze ve çevresindeki savunmasız Filistinlilere yardım sağlayan BM Yardım İşleri Ajansı’na yıllık katkısını artırmıştır. Ayrıca, Gazze’deki acil insani durumu ele almak için Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile eşit bir şekilde bağış toplamayı planlamaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, bu hesaba yapılan bağışların yalnızca Gazze’deki savunmasız insanlara yardım etmek için kullanılacağını vurgulamıştır.

Bağış yapmak isteyen vatandaşlar, Merkez Bankası’ndaki İnsani Yardım Fonu’na bağış yapabilirler ve hesap numarası şu şekildedir: MT63MALT011000041005EURCMG50000, adres: 331, Allied House, DCS – 3rd Floor S, VLT1060, Valletta.

Kaynak: Times of Malta

 

Exit mobile version