Site icon Malta Haber

Malta, İnsan Kaçakçılığı İle Mücadele İçin İlk Ulusal Stratejisini Başlattı

Malta, insan ticareti kurbanlarını daha iyi korumayı amaçlayan ilk ulusal insan ticareti karşıtı stratejisini başlattı. Stratejide önerilen önlemlerden biri, mağdurların uğradığı zararı karşılamak için tacirlerinin müsadere edilen varlıkları ile tazminat ödenmesi ihtimalini araştırmak.

2024-2030 Ulusal İnsan Ticareti Karşıtı Stratejisi, Malta’ya insan ticareti önleme, mağdara koruma ve suçlu icraatları engelleme konusunda daha etkili araçlar sağlayacak. İnsan Hakları Direktörlüğü tarafından hazırlanan strateji, insan haklarına dayalı, cinsiyet ve çocuk odaklı, disiplinler arası ve sektörel bir yaklaşımla insan ticaretiyle mücadeleye,mağdurların erken tespit edilmesi için bir sistem geliştirmeye ve mağdurlara zamanında yardım sağlanmasına ve adalete erişimine katkıda bulunacak.

Strateji yedi yıl (2024-2030) boyunca uygulanacak, Ulusal Eylem Planı’ndaki faaliyetler dört yıl (2024-2027) içinde uygulanacak. İlk kez tüm paydaşları bir araya getiren ve Malta’da insan ticaretiyle mücadele ve devlet organları ile sivil toplumun rolleri konusunda ortak bir anlayış oluşturuyor.

Strateji beş stratejik öncelik üzerine kurulu:

Mağdur koruma güçlendirme Mağdur koruma açısından, mağdur tespiti ve korunmasını geliştirme, tüm insan ticareti mağdurlarına (potansiyel mağdurlar dahil) yardım sistemini güçlendirme, geçici oturma izinlerini kolaylaştırma, hukuki yardım ve ücretsiz hukuki yardım sağlama ve tazminata etkili erişimi garanti altına alma çabaları gösterileceği belirtildi.

 

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version