Site icon Malta Haber

Malta Merkezli Şirket, AB Dışı İşçilerden İş Ücreti Alıp Ardından İşten Çıkardı

Malta merkezli Trebee Group adlı şirket, yaklaşık 200 AB dışı uyruklu işçiden işe alınmadan önce 100.000 Euro’nun üzerinde ücret talep etti ve birçoğunu işe başladıktan kısa bir süre sonra işten çıkardı. Santa Venera merkezli bu tıbbi tedarikçi ve geçici iş ajansı, Güneydoğu Asya’dan işçi alımını geçen yıl gerçekleştirdi. Ancak belgeler, Trebee’nin işçilerden gelen paraları yabancı ajanslar aracılığıyla aldığını gösteriyor. Bu ajanslar, Trebee’nin yöneticisi Pierre Buontempo’ya ait olan işe alım şirketi Mulberry Projects Ltd. vasıtasıyla ödeme yaptı.

İstihdam düzenlemelerine göre işverenlerin ve işe alım şirketlerinin iş başvuruları için ücret talep etmesi yasaklanmış durumda. Ancak şirket, herhangi bir yanlışlık olmadığını iddia ediyor.

İşe alındıktan sonra birçok işçi, aldıkları düzensiz işler için hiç ödeme almadıklarını ve ikamet belgelerini aldıktan kısa bir süre sonra şirketin yöneticisi tarafından işten çıkarıldıklarını belirtiyor.

Mulberry Projects, birkaç yabancı istihdam ajansından sadece 130.000 Euro’nun üzerinde ödeme aldı.

Her makbuzda bir ad, soyadı ve bazen verilecek iş belirtiliyordu. Her başvurucunun benzersiz bir kod içeren, “TB” harflerini içeren bir numarası vardı ve kaynaklar, TB’nin Trebee’yi temsil ettiğini doğruladı.

Makbuzların çoğu 800 Euro içerirken, geri kalanı 100 ile 1.000 Euro arasında değişiyordu.

Mulberry Projects, isim benzerliğine rağmen Mulberry Insurance ve Mulberry Properties şirketleri ile ilgili değildir, çünkü bu şirketler farklı hissedarlara ve yöneticilere sahiptir.


Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version