Site icon Malta Haber

Malta ÖİB’indeki 250 kişi Libya’ya geri püskürtüldü.

250 kişinin Libya’ya geri püskürtüldüğü Malta ÖİB’indeki olay hakkında bilgiler ortaya çıktı.

Uluslararası sularda sürüklenen 250 kişilik bir grup, bir Libya milis gemisi tarafından alındı ve Alman STK Deniz İzleme’nin uçağı, Hafter’in Tariq Ben Zayed milis gemisinin tehlikede olan insanların önünü kestiğine tanıklık ettiğini açıkladı.

Cuma günü, Alarm Phone tarafından yapılan açıklamaya göre, 250 kişi göçmen yardım hattıyla iletişim kurdu ve üzerlerinde uçan bir Frontex insansız hava aracı gördüklerini bildirdi. Aynı zamanda Libya güçlerince yakalanma korkusu da taşıyorlardı.

STK daha sonra yetkilileri gruba yardım etmek için çağırdı ve bir kişinin tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Sea Watch International, Malta’nın San Felix adlı ticari gemiye tekne tehlikesi altında olduğunu ve grubun yakıtının tükendiği halde olay yerinden ayrılma emri verdiğini açıkladı.

Sea Bird ve San Felix arasında yapılan bir radyo konuşmasının kaydında, geminin kaptanı, Malta Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi’nin olayı bildiğini ve “sorumlu olduklarını ve olayı üstleneceklerini” belirtti.

Kaptan ayrıca, Malta Kurtarma ve Koordinasyon Merkezi’nin gemiyi davadan muaf tuttuğunu doğruladı. Maltalı yetkililerin kurtarma ile ilgili bilgi verip vermediği sorulduğunda ise, “bununla ilgileneceklerini” söyledikleri ortaya çıktı.

Exit mobile version