Site icon Malta Haber

Malta, pandemi yılında 100 yeni restoran, bar ve snack bar lisansı verdi

1 Nisan 2021-Çev. Sevim Bakar

Malta Turizm Otoritesi tarafından Lovin Malta’ya sağlanan rakamlar, Mart 2020 ve Mart 2021 arasında 36 yeni restoran lisansı, 60 yeni snack bar lisansı ve dört yeni bar lisansının verildiğini gösteriyor. Bu da, bu dönemde iptal edilen iki restoran lisansı, 12 atıştırmalık büfesi lisansı ve beş bar lisansı ile net toplam 81 yeni lisans verildiği anlamına geliyor.

Bu rakamlar, pandemik sıkıntılara rağmen bazı insanların hala bu sektörde iş yapmaya başlayabileceklerine inandıklarını gösteriyor.

Genel olarak, restoranlar geçen yıl büyük sıkıntılar yaşadı, teslimat ve paketler hariç her şeye kapılarını tamamen kapatmaya zorlandı, yeni COVID-19 önlemleri için daha fazla para harcadı ve herhangi bir anda yemek yiyebilecek müşteri sayısını sınırladı.

Paket servise dönen kısıtlamaların olduğu dönemlerde yeme-içme hizmeti veren işletmeler teslimat firmalarına yüzde 30’lara varan komisyonlar ödemek zorunda kaldılar ve bu işi kar etmek için değil, işletme giderlerini çıkarabilmek, marka sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yaptılar.

Kaynak: Lovin Malta

Exit mobile version