Site icon Malta Haber

Malta Sanat Derneği’nden Sonbahar Programı: Sergiler, Konserler ve Kültürel Etkinlikler

Malta Haber – Malta Sanat Derneği (MSA), Valletta’daki tarihi Palazzo de La Salle’de düzenleyeceği sonbahar programıyla sanatseverleri buluşturuyor. Programda beş görsel sanat sergisi, 20 konser, çeşitli atölye çalışmaları, seminerler ve popüler sanat, zanaat ve müzik kursları yer alıyor.

Ekim ayı, Jade Zammit’in “Paradise Lost” adlı ilk kişisel sergisiyle başlıyor. Zammit, eserlerinde minimal çizgilerden, akrilik, yağlı boya, iplik ve nakış tekniklerine geçiş yaparak, gerçek ve hayali cennetlerin kırılganlığını keşfediyor.

MSA’nın performans sanatları programı kapsamında, “Crackle & Memory” konseri, geçmişin anılarını deneysel seslerle keşfedecek. Kurt Buttigieg ve Yasmin Kuymizakis’in arşivsel içeriklerini sunacağı bu etkinlik, Sustain-Delay serisinin bir parçası. Ayrıca, “You Are the Instrument” konseri, ses sanatçısı Dafne’nin techno etkili ses manzarasıyla dikkat çekecek.

Contempo serisinde, Karl Fiorini’nin liderliğinde, Sandro Zerafa ve Vincent Bourgeyx’in gitar ve piyano diyaloğu “Last Night When We Were Young” ile Büyük Amerikan Şarkı Kitabı’na saygı duruşunda bulunulacak. MSA, Notte Bianca’da Angie Vella Zarb’ın grubu, Ethan Attard’ın ilk konseri ve Fransız Büyükelçiliği’nin “Eclats de Musique” etkinliği gibi heyecan verici konserlere de ev sahipliği yapacak.

Sezon ilerledikçe, MSA’nın her yaş ve seviyedeki öğrencilere yönelik görsel sanatlar, performans sanatları ve zanaat kursları başlayacak. Ayrıca, Malta’daki tek Londra Müzik Koleji (LCM) temsilcisi olarak, LCM’nin pratik sınavları devam edecek. 10 Ekim’de, 2023 yılında diploma sınavlarını başarıyla tamamlayan 25 aday için LCM Mezuniyet Töreni düzenlenecek.

MSA Başkanı Adrian Mamo, “Bu sonbahar, Malta Sanat Derneği için heyecan verici ve iddialı bir dönem. Amacımız, sanatsal mükemmeliyeti teşvik etmek ve topluluğu bir araya getirerek yaratıcılığı ilham vermek. Palazzo de La Salle’de hem yerel halkı hem de ziyaretçileri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

MSA etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için www.artsmalta.org/events adresini veya derneğin Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version