27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta Turizm Otoritesi (MTA), 15 katlı Sliema Ferries oteline itiraz etmedi

Müteahhit Carlo Stivala, Sliema Ferries’de 15 katlı bir otel inşa etme planlarıyla ilgili olarak Malta Turizm Otoritesi’nden herhangi bir itiraz almadığını belirtti.

Ancak bu otel projesi, çeşitli itirazlara neden oldu ve birçok kişi, planlanan otelin dar St Vincent Yolu’na uygun olmadığını savundu. İtiraz edenler, planlanan otelin güneş ışığına erişimi engelleyeceğini ve yüksek binaların çevredeki yaşam kalitesini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Avukat ve çevreci Claire Bonello, kendi itirazında, planların yükseklik sınırlamalarını aştığını ve politikayı ihlal ettiğini söyledi. MTA ise planları inceledikten sonra, turizm uygunluk belgesi parametreleri dahilinde olduğu için herhangi bir itiraz görmediklerini ifade etti.

Bu proje planı, Malta Oteller ve Restoranlar Birliği’nin yayınladığı bir araştırmanın ardından ortaya çıktı. Araştırma, planlanan otellerin inşa edilmesi durumunda Malta’nın yılda 4,7 milyon turiste ihtiyaç duyacağını belirtti. Ancak bu durum, turistik bölgelerdeki mevcut kalabalığı daha da artıracağından endişe yaratıyor.

Otel işletmecilerinin uyarılarına rağmen politikada herhangi bir değişiklik yapılmadı ve turist yatak kapasitesini artırmak için normalden daha fazla kat inşa etmeyi mümkün kılan politika devam ediyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz