Site icon Malta Haber

Malta’da Araç Hırsızlığı Yapan 4 Genç Turist Yargılanıyor

Malta’ya vardıktan sonra araç hırsızlığı yapmakla suçlanan dört genç turist mahkemeye çıkarıldı. Ayrıca araçlara zarar vermek ve geçerli bir ehliyete sahip olmadan araç kullanmakla da suçlanıyorlar.

20 yaşındaki Yacine Leo Nizar Hilal, 20 yaşındaki Said Bouhafa, 18 yaşındaki Sofiane Bouhafa ve 22 yaşındaki Mouhamed Salim Soumah adındaki gençler, hepsi Fransız vatandaşı.

Duruşma başladı ancak sanıklar avukatlarıyla görüşmek için zaman talep edince kesildi. Sanıklar geçici olarak duruşmanın ertelenmesini talep ettiler. Hakim talebi kabul etti.

Devam edildiğinde, savunma, tutukluluğun geçerliliğini tartışmadıklarını söyledi.

Gençler bir araç kiralamaya çalışmış, ancak başarılı olamamışlardı. Araç kiralama durağına gittiklerinde, kontağı hala açık bir araç buldular ve otellerine gitmek için kullanıldı.

Bir araç kiralama şirketi daha sonra bir gri Peugeot 3008’in çalındığını bildirmek için Polis’i aradı.

Polis, gençlerin kaldığı otelden resepsiyonist ile konuştu; resepsiyonist aracın dört Fransız gence ait olduğunu söyledi.

Polis, odalarında gençleri uyurken buldu ve anahtarları odada buldu. Polis, onları gözaltına aldı.

Havaalanı Polis Karakolu, aynı gün başka bir aracın daha çalındığını bildirdi. O da yakınlarda, çift sarı çizgilere park edilmiş halde bulundu. Güvenlik kamerası görüntüleri, gençlerin ilk aracı çaldıktan sadece birkaç saat sonra çalıntı bir araçla tekrar havaalanına geldiklerini ve diğerini çaldıklarını gösterdi.

Gzira’da bir hit and run olayına karıştılar ve St. Julian’daki araçlara zarar vermekle de suçlandılar.

Said Bouhafa ve Mouhamed Salim Soumah çalıntılar konusunda suçlu bulundular, Sofiane Bouhafa ve Hilal ise araçlara zarar vermekten ve hırsızlıktan suçsuz olduklarını iddia ettiler.

Savunma, suçlu bulunanlar için hapis cezasına itiraz etmedi. Suçsuz olduklarını iddia edenlerin hapis cezası almamasını talep ettiler.

Said Bouhafa ve Mouhamed Salim Soumah’ya 4 yıl süreyle ertelenmiş 2 yıl hapis cezası verildi.

Savcılık, suçsuz olduklarını iddia edenlerin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sanıkların ülkede herhangi bir bağlantılarının olmadığını ve artık kalacak bir yerlerinin olmadığını söylediler.

Savunma, suçluların çok genç olduklarını ve suçların zararlı niyet içermediğini belirtti. Bu, gençliğin maceraperestliğine atfedilebilecek bir “şaka” idi.

Hakim, tahliye talebini reddetti ve diğer iki gencin gözaltına alınmasına karar verdi.


Kaynak: Newsbook Malta

Exit mobile version