27.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Çöp Sorunu: Fare ve Böcek Popülasyonlarında Artış Devam Ediyor

Bir Baħar Iċ-Ċagħaq sakini sokağa çıktığında kendisine doğru koşan ve bacağına tırmanan fare ile karşılaşmanın şokunu anlattı.

Baħar Iċ-Ċagħaq bölgesinde yaşayan bir kişi, evinden çıktığı bir anda kendisine doğru koşan ve bacağına tırmanan fare ile yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

Sakin, “Geçen hafta 26 Ekim günü, saat 13:00 sularında Triq is-Sikka’daki evimden ayrıldım” diyerek yaşadıklarını anlattı.

“Kaldırıma adım attığımda arabama gitmeyi düşünüyordum, fakat sol tarafıma baktığımda bir fare beni kovalayarak üzerime doğru koşmaya başladı. O an ne yapacağımı bilemedim ve donup kaldım.”

Sakin, “Fare bacağıma tırmanmadan önce birkaç saniye boyunca üzerime doğru koştu.” dedi.

Bu korku dolu anların ardından, vatandaş hemen belediyeyi arayarak durumu bildirdi. Ancak aldığı yanıtlar, sorunun çözümü için yetersizdi.

Sakin, sokaklara atılan çöplerin, yanlış toplama günlerinde çöplerin kaldırıma bırakılmasının, farelerin ve hamamböceklerinin bu alanlarda rahatça dolaşmasına neden olduğunu ve bu konuyu çözmek için girişimlerde bulunulmadığını dile getirdi.

Ayrıca sokaklarda aydınlatma eksikliği olduğunu ve bu konunun defalarca dile getirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmadığını da vurguladı.

Son aylarda Malta’nın birçok bölgesinde fare ve böcek popülasyonlarında artış yaşandığını, çöp sorununun ülke genelinde arttığını göz önünde bulundurarak, bölge sakini yaşadığı korku dolu anları paylaşarak dikkat çekti.

Birçok politikacı ve aktivist, bu sorunun üstesinden gelmek için çözüm önerirken, şu an için çözüm bulunabilmiş değil.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz