29.9 C
Malta
Pazartesi, Ağustos 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Denizcilik Şirketlerini Bekleyen Tehlike: Çevre Vergisi ve Nakliye Hatları

Malta’da faaliyet gösteren büyük denizcilik şirketleri, AB’nin 2024’te uygulamaya koyacağı çevre vergisi nedeniyle AB dışındaki limanlara taşınmaları durumunda geri getirmenin zor olabileceği bir durumla karşı karşıya. Deniz hukuku uzmanı Ann Fenech, bu durumun özellikle Malta gibi güney çevre Avrupa devletlerinin deniz kaynaklarına zarar verebileceğini ifade etti.

Malta Denizcilik Forumu, çevre vergisinin Malta’daki büyük denizcilik şirketlerini çekme riskinden endişe duyuyor. AB Emisyon Ticaret Planı’nın (ETS) sektöre olumlu etkileri olmasına rağmen, uygulamadaki eksiklikler nedeniyle Malta’nın aktarma merkezi rolünü kaybetme tehlikesi bulunuyor.

ETS, karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik bir strateji olarak önem taşısa da, Malta’da faaliyet gösteren denizcilik hatlarının AB dışındaki limanları tercih etmeleri durumunda ek maliyetlerle karşılaşmayacakları ve çevre vergisini ödemek zorunda kalmayacakları bir durum yaratabilir.

Malta Freeport gibi önemli aktarma limanlarının trafik miktarında düşüş ve işçiler üzerinde olumsuz etki yaratması bekleniyor. Bu durum, Malta’nın ticaret bağlantılarını ve ekonomisini etkileyebilir. Denizcilik şirketleri, AB’nin çevre politikalarının bu şekilde bölgesel ekonomilere zarar verebilecek sonuçları üzerinde düşünmesini talep ediyor.

Kaynak:Independent Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz