Site icon Malta Haber

Malta’da Esrar Ticareti Yapan Adam 1 Yıl Hapis Cezası Aldı

Malta’da 26 yaşındaki bir adam, uyuşturucu ticareti yaptığı ortaya çıkmasının ardından gözaltına alındı ve 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Malta’da sabit ikametgahı olmayan İngiltere vatandaşı Theo Walker, kişisel kullanımı için olmadığı anlamı taşıyan koşullar altında cannabis otu bulundurmak suçlamasıyla yargılanıyordu.

Haber kaynağı, soruşturma sırasında adamın uzun süredir cannabis ticareti yaptığını ortaya çıkardığını söyledi. Adamın büyük miktarlarda cannabis ticareti yaptığı iddia ediliyor.

Mahkeme, St Paul’s Bay’daki Mosta Yolu’nda devriye gezen mahalle polis memurlarının ağır bir cannabis kokusu alıp zanlıyı bir joint sigara içerken bulduğunu duydu. Adama kamuoyunda sigara içemeyeceği söylendi.

Memurlar daha sonra adamdan kaç gram taşıdığını sordular ve adam “yaklaşık 7g” yanıtını verdi. Bir aramadan sonra polis, 12g’a denk gelen 12 paket buldu. Adam daha sonra tutuklandı.

Barmen suçlamaları kabul etti. Yeniden düşünmesi için biraz zaman verildi ve hapis cezasına çarptırılabileceği konusunda uyarıldı. Adam suçlu savunmasını yeniden teyit etti.

Ceza konusunda sunuşlar yapılırken, suçun en az 12 ay hapis cezasıyla cezalandırılabilir olduğu görüldü.

Savcılık, adamın elinde büyük miktarda uyuşturucu bulunmadığını vurgulayarak en az cezayı talep etti.

Avukat Thomas Barbara Sant, müvekkilinin erken bir suçlu savunması kaydettiğini gözlemledi. Avukat, adamın Malta’ya çalışmaya gelip işini kaybettikten sonra hayatında zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Avukat ayrıca müvekkili için bir tedavi emri talep ederek, adamın sadece uyuşturucu bağımlılığı için değil, aynı zamanda onu bu duruma getiren diğer sorunlar için de yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Adam suçlu bulunduğu üzere mahkum edildi ve bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. 466 Euro para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme adamı bir tedavi emri altına aldı.

Kaynak: Newsbook Malta

Exit mobile version