28.9 C
Malta
Pazar, Ağustos 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Filistin Devleti’ni Tanıma Çağrısı: Valletta’da Protesto!

Malta’nın başkenti Valletta’da dün düzenlenen gösteride, Moviment Graffitti, Genç Filistinliler Hareketi ve Malta’daki Filistin Büyükelçiliği bir araya gelerek İsrail işgalini kınadı ve Malta hükümetini Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanımaya çağırdı.

Örgütler, “Bu öğleden sonra, Gazze’deki soykırımın sona erdirilmesi ve özgür bir Filistin için yeniden Malta Parlamentosu önünde toplandık” açıklamasında bulundu. Gösterinin amacının yalnızca İsrail işgalinin işlediği vahşeti kınamak olmadığını, aynı zamanda Malta hükümetini Filistin Devleti’ni tanımaya teşvik etmek olduğunu belirttiler.

Moviment Graffitti ve Genç Filistinliler Hareketi, sosyal medya açıklamasında, “Şu anda İsrail, Gazze’nin geri kalanında yaşanan soykırımsal saldırılardan kaçan bir buçuk milyon Filistinlinin barındığı küçük bir şehir olan Rafah’ta katliamlarını yoğunlaştırıyor” dedi ve Valletta’daki protestodan fotoğraflar paylaştı. “Gözlerimiz Gazze üzerinde olacak ve kalplerimiz Filistin halkı için atmaya devam edecek” ifadelerini eklediler.

Gösteriye katılan birçok kişinin Filistin bayrağının renklerini taşıyan atkılar taktığı ve aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişinin Filistin bayrakları salladığı görüldü. Örgütler ayrıca, “İğrençliğimiz, 76 yıldır İsrail’in Filistinlileri mülksüzleştirmesini sağlayan ve şimdi soykırımı destekleyen Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Britanya gibi ülkelere yöneliktir” dedi.

İspanya, İrlanda ve Norveç, 1967 savaşı öncesi sınırlarına dayanan bir Filistin devletini Kudüs’ü hem İsrail hem de Filistin’in başkenti olarak tanımıştı. Slovenya da aynı adımı atmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz