27.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da gençler arasında intihar düşüncesi giderek artıyor

Sivil toplum örgütleri, gençlerin mental sağlığına daha fazla odaklanılması gerektiğini savunuyor.

Richmond Vakfı ve Mağdur Destek Malta, günümüz gençlerinin finansal, çevresel ve duygusal zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Bu baskılar, sosyal medyanın yarattığı mükemmellik algısıyla daha da büyüyor.

Polis tarafından edinilen verilere göre, 24 yaş altı intihar ve intihar girişimleri son on yılda artış gösterdi. Geçen yıl 15-24 yaş arası beş kişi hayatına son verdi; bu, 2014’ten bu yana en yüksek sayı.

Bu durum, intihar girişimlerinde de kendini gösterdi. Bu yılın ilk altı ayında 24 yaş altı 19 kişi – bunlardan biri 14 yaşından küçük – hayatına son verme girişimi yaptı. Bu rakam 2021’in tamamına eşit.

Polis verileri, son on yılda intihar edenlerin çoğunu erkeklerin oluşturduğunu gösteriyor. 2014’ten bu yana intihar eden 277 kişiden 230’u erkek. Bu durum genç yaş gruplarında da görüldü: 24 yaş altı intihar eden 29 kişiden 22’si erkekti.

Richmond Vakfı’ndan Gestalt psikoterapist Lynn Sammut, “Özellikle erkeklerde gençler arasında intihar oranlarının artması çok yönlü nedenleri olan karmaşık bir sorun. Akademik baskı, sosyal medya ve duygusal ifadeyi engelleyen toplumsal beklentiler bu endişe verici eğilime katkıda bulunabilir” dedi.

Sammut, gençlerin mental sağlığı konusunda endişe duyduğunu söylüyor. İntihar düşünceleriyle mücadele eden daha fazla genç yardım arıyor. “Ayrıca birçok genç erkek ve sevdikleri bize ulaşıyor, ilişkiler ve ayrılıklarla mücadelelerinin refahı üzerinde büyük etkisi olduğunu ve bazen intihar düşüncesine yol açtığını söylüyorlar” dedi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz